Bonzsúr!

Vagy inkább „Buon giorno!” – ha stílusos akarok lenni. Ma rendkívüli módon a konyhámból jelentkezem a Gerzson rezsójának keresztelt gasztroposztjaim első darabjával. Ez alkalommal Muffin lesz a segítségemre. Még nincs nagy gyakorlata a kuktáskodásban, kérem, nézzék el neki!

Ma kicsit kiruccanunk Olaszországba! Velem tartanak? Csak bátran! Gerzson Fiktív Utazási Irodája még sosem hagyta cserben az ügyfeleit. Mai ajánlatom egy kétszemélyes mediterrán kirándulás a lámpafényes olasszá avanzsált konyhám ízvilágába. A menü: sült paprikás-fokhagymás spagetti a’la Gerzson.

Első lépésként forró hangulatot teremtünk a konyhában. Melegíts be, Muffin, per favore! Miközben kedvenc plüssmacskánk fut öt kört a ház körül, mi gyújtsuk be a sütőt. Ezt követően fogjunk három gyönyörű vastaghúsú pirospaprikát valamint egy fej gerezdekre bántalmazott, de még héjas fokhagymát, és tegyük őket egy tepsibe. Á, megjöttél, Muffin? Akkor légy szíves, add ide az olívaolajat! Grazie. Ezzel egy kicsit meglocsoljuk a zöldségeinket, majd az egész tepsit melegebb éghajlatra küldjük. (Ha már mi nem mehetünk.) Körülbelül 20-25 pernyi 200 fokon történő abrakadabra után szabadítsuk ki a füstösre sült zöldségeket előbb a sütőből, majd a héjukból. Sí, Muffin, a paprikákról is le kell hámozni a ruhát… Ecco fatto! Ezzel meg is volnánk! Most fogjunk egy serpenyőt, és halmozzuk bele az apróra vágott paprikahúst és a szétnyomkodott fokhagymákat. Molto interessante, Muffin, de most már ne pengesd tovább a tojásszeletelő húrjait, mert az idegeimen játszol! … Lassú tűzön kevergetve öntsük fel a paprikás-fokhagymás szószunkat 2 dl tejszínnel. Hmmm! Micsoda illat! Majd forraljuk bugyogósra… No, Muffin, no, no, no! A fejedbe húzom azt a csipkés bugyit, ha még egyszer megpróbálod belefőzni! … Végül az ízlésem szerint fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal. Al dente spagettivel és egy pohár vörösborral tálaljuk. Sí, Muffin, két pohár vörösborral…

Buon appetito!

Gerzson

A bejegyzés trackback címe:

https://ettimese.blog.hu/api/trackback/id/tr743264525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása