2011.11.29. 11:15
Gerzson Rezsója 2.
Bonzsúr!
Ez itt újra a Gerzson Rezsója! Már jó ideje nem jelentkeztem gasztroposzttal. Jóllehet nap mint nap fakanalat ragadok, hogy legyen mivel megtömni a plüssünket. A gond az, hogy mire eljutok a tálalásig, és épp a fotózáshoz készülődnék, Muffin már nem bírja cérnával, és felzabálja „a kelléket”.
A mai alkalommal egy könnyű húslevest készítek, ami a nagy mínuszokban felmelegíti a plüssünket.
Hozzávalók:
8 db játékos (nevezzük így őket, hogy elkerüljük a nyugalom megzavarására alkalmas elemeket; amúgy a boltokban „csirkeszárny” néven árusított termékekről van szó)
leveszöldség (hagyma, sárgarépa, petrezselyemgyökér)
cukorborsó
eperlevél tészta
ételízesítő
só
zsiradék
Másfél liter enyhén sós vízben feltesszük főni a gondosan megmosott játékosokat. Mondjuk nekem ettől a begyem is kifordul, de hát az íz és Muffin kedvéért nem hagyom ki ezt a munkafolyamatot. (Mégse főzhetek kőlevest…) Egy külső leveleiből kiszabadított hagymalabdát is a játékosok után dobunk, hogy legyen mivel játszaniuk, amíg puhára főnek. Közben minden lében két kanál plüssmacskánkkal leszámoltatunk 186 db cukorborsót, amit szintén puhára főzünk. A megtisztított sárgarépából és petrezselyemgyökérből egyforma vastagságú korongokat vágunk, és egy-két kanál zsiradékban megpirítjuk őket. A főtt cukorborsót és a pirított korongokat is a levesünkhöz öntjük, aminek ezáltal olyan szép sárga színe lesz, mintha belefőztük volna a teljes Sipmson családot. Sóval, ételízesítővel tovább fűszerezzük a levest ízlésem szerint. Kifőtt eperlevélkékkel tálaljuk. Szürcsölve fogyasztjuk.
Gerzson
Szólj hozzá!
Címkék: gerzson gerzson rezsója
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.