-etti- 2012.01.13. 11:02

TányérnyaLó

Helló!

A PSH (Plüss Statisztikai Hivatal) adatai szerint egyre aggasztóbb a helyzet a plüss munkaerőpiacon. Állítólag több százezren vannak azok a szőrös fajtársaim, akik végső elkeseredésükben inkább megpróbálnak kitartott házi plüssként elhelyezkedni, csak hogy ne kerüljenek az utcára, vagy még belegondolni is szörnyű, hová…

Én magam is tapasztalom, hogy mennyire telített a piac. Ráadásul évek óta elárasztják az országot a külföldi munkavállalók. A többségük Kínából jön. Állítólag a túlnépesedés miatt náluk is hasonlóan rossz a helyzet.   

Ezeket a dolgokat igyekszem észben tartani, miközben épp a 136. evőeszközt tisztítom abban a kis pesti kávézóban, ahol harmadik hónapja dolgozom, mint tányérnyaló. Örülnöm kéne, hogy legalább ez a meló összejött. Hozzáteszem, elég jó referenciákkal jöttem ide. A fehér plüssömmel alapvetően tisztaságot sugárzok, mindamellett kiváló a nedvszívó képességem. Bár az utóbbi időben kezdem úgy érezni, mintha törlőrongyként használnának…  

Nem tudom, milyen karrier várhat itt rám. Azt már az elején kikötöttem, hogy a kávéfőzést csak veszélyességi pótlék ellenében vállalom. Nem szeretnék foltosan, pláne nem feketén dolgozni. Remélem, látnak bennem annyi fantáziát, hogy idővel lehetek akár felszolgáló is! Szerintem tömegeket vonzana egy olyan kávézó, ahol plüss személyzet áll a vendégek rendelkezésére. Hm?  

LászLó

A bejegyzés trackback címe:

https://ettimese.blog.hu/api/trackback/id/tr823542328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása