-etti- 2012.05.23. 19:19

Gerzson Rezsója 7.

Bonzsúr!

A történtek után talán most úgy tűnhet, hogy a tűzzel játszom, de szó sincs hazárdírozásról! Csak ismét begyújtom Gerzson Rezsóját!

Ma igazi barkácsételt készítünk: gyalulunk, darálunk, akinek kedve van, fűrészelhet is…

A menü: Tökelütött főzelék lapított fasírtlabdákkal!

Kezdésként válasszunk egy olyan tököt, ami már annyira kiütötte magát, hogy fel sem tűnik neki, ha apró darabokra gyaluljuk. Kis zsiradékon üvegszilánkosra fonnyasztunk egy reszelt vöröshagymát, meghintjük késhegynyi piros porral, és ráhalmozzuk a szétgyalázott, megsózott tököt. Fedő alatt olyan puhára pároljuk, mint egy ma született teddy maci. Az ecettel és kaporral ízesített tökelütött főzelékünket végül tejfölből és fehér porból készült habarccsal sűrűsítjük.

De mit ér a tökelütött főzelék lapított fasírtlabdák nélkül?

Ez utóbbihoz feltrancsírozunk kb. fél kiló húst. Agresszívabb konyhatündérek előnyben! A húst két egész tojással, két vízben szottyosra áztatott zsemlével (ehhez segítségül hívhatjuk házi mosómedvénket), olajon pirított hagymával, sóval, borssal, morzsával addig győzködjük, míg hajlandóak csoportmunkában együttműködni. Az így kapott masszából labdákat gyúrunk, de mielőtt forró olajban kisütnénk őket, valamennyire egyesével ráülünk. Így könnyebben átsülnek, és nem gurulnak le a főzelékről!

Jó étvágyat!

(Egyébként ez az egyik kedvenc ételem! A tavalyi Halloween partin is tökfőzeléknek öltöztem fasírtpogácsával!)

Gerzson 

A bejegyzés trackback címe:

https://ettimese.blog.hu/api/trackback/id/tr184542316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása