-etti- 2012.06.20. 22:38

Itthon otthon van!

Bonzsúr!

Egy átlagos pedagólya költségvetését tekintve bizonyára nem fognak csodálkozni kedves Olvasóim, hogy a nyaralást a Tanári-szigetek külvárosaiban kezdem. Imádok turistáskodni! Még itthon is…

Ez első hallásra talán szánalmasnak tűnik, de a megfelelő hozzáállással egészen kellemes élményben lehet részünk. Első utam mindjárt egy igazi turistaparadicsomba, a Váci utcába vezet.

Nagyon fontos az átlényegülés! Ha igazi turistának akarunk látszani, érdemes felvenni egy olyan kalapot, amit nem hordanánk egy megszokott hétköznapon. Engem ebben a kalapban például mindig külföldi plüssgólyának néznek. (Ha jól sejtem, kínainak…) A kinézetünk mellett érdemes szókincsünkkel is ráerősíteni az előbb említett érzésre. Használjuk határozottan és meggyőzően a következő kifejezéseket: 

„Ni hao! Buon giorno! Good afternoon! Konnichiwa! Bonjour! Guten tag! Buenos días!”

A turistáskodás további elengedhetetlen kelléke a folyamatosan kattintgatott fényképezőgép. Enélkül ne is induljanak útnak, hiszen dokumentáció nélkül ki hinné el Önöknek, hogy „nyaralni” voltak?

Gyorstappancsoló turista tanfolyamom első részének végéhez értünk. A ma tanultakat próbálják ki a gyakorlatban is!

Gerzson 

A bejegyzés trackback címe:

https://ettimese.blog.hu/api/trackback/id/tr464601643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása