2012.11.02. 20:59
Gerzson Rezsója 10.: Rizseliő a’la Gerzson
Bonzsúr!
Nos, ahogy ígértem, drága gourmand gigájú Etti mese Olvasók, a nagy mínuszokra és lakótársaim lyukas bendőjére tekintettel ismételten begyújtom a megújult Gerzson Rezsóját!
Ma egy speciális francia tömőanyagot választottam, ami garantáltan megtölti a plüsst, kidomborítja a szabásvonalakat, ezáltal biztosítva a megfelelő plüssháztartást.
A mai menü Rizseliő a’la Gerzson.
Első lépésként forró vízbe helyezek egy adag „Rizselő” márkájú francia tömőanyagot. Megvárom, amíg magába szívja a vizet, és a kétszeresére puffad.
Miközben várakozom, megkérem kedvenc franCICA kuktámat, Muffint, hogy végezze el a piszkos munkát, és marcangolja csíkokra egy „tudjukmi” mellét. (Ezt a munka- folyamatot csak erős cérnaszálakkal rendelkező Olvasók próbálják ki otthon!) A „tudjukmi” falatokat – merci, Muffin! – kevés olajon 10 dkg füstölt-főtt tarja társaságában odapörkölöm, majd kiveszem a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékban összekotyvasztom a maradék hozzávalókat: 25 dkg kalapos gombot, egy korongokra vágott póréhagymát és egy apró darabokra szétgyalázott, piros húsú kaliforniai pajtikát. Miután ennyi zöldséget összebeszéltem, illetve -sütöttem, visszatessékelem a serpenyőbe a „tudjukmit”, és az így elkészült raguhoz hozzákeverem a „rizseliőt”. Szójaszósszal és némi vízzel szottyosra lazítom a tömőanyagot. Ízlésem szerint sóval, borssal fűszerezem.
Vörös Bori társaságában elfogyasztom. Excusez-moi! És természetesen Muffin társaságában…
Bon appétit!
Gerzson
Szólj hozzá!
Címkék: gerzson gerzson rezsója
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.