Sziáú!

Rögtön az elején szeretném leszögezni, hogy a plüssök számára óriási kihívás a közlekedés Budapesten. Ezt a megállapítást mi sem bizonyítja jobban, minthogy alig látni plüsst a tömegközlekedési eszközökön. Most megpróbálok utánajárni, hogy mi lehet ennek az oka.

Az elsőként vizsgált tömegközlekedési eszköz: a combino villamos.

Ez a sárga csúszómászó a budapesti nagy karikaút 4-es, 6-os vonalának őshonos lakója. Egyszerre mókás és kockázatos a vele való utazás. A sárga hernyó a villamosmegállókban szedi fel, illetve köpi ki alkalmi áldozatait. A plüssmacskák valószínűleg nem tartoznak a kedvencei közé, mert rajtam kívül nagyon ritkán látni egyet is a hernyó belsejében…

Plüssként ajánlatos a csúcsidőn kívül utazgatni, bár jómagam szeretem a feltűnést. Vicces nézni, ahogy az utasoknak mosolyra görbül a szája, vagy épp elkerekedik a szemük, mikor meglátják, hogy egy plüssmacskával ülnek szemben. Apropó, ülőhely! Utópisztikus elképzeléseim között szerepel, hogy egyszer majd a távoli jövőben már csak legenda lesz az olyan közlekedési eszköz, aminek az üléseit plüsshuzattal kárpitozták be. Úgy legyen! Ámen!

Mi plüssök szeretjük, ha az emberek átadják nekünk a helyüket a hernyón, a kapaszkodás ugyanis nem az erősségünk. Különösen a Margit-hídon áll fenn annak a veszélye, hogy egy óvatlan pillanatban kidobjuk a pamacsot.

Amúgy szeretek a sárga hernyón utazgatni, és közben a várost mustrálni. Ráadásul plüssként abban a szerencsés (és egyeseknek talán bicskanyitogató) helyzetben vagyok, hogy mindezt ingyen tehetem. Gülürebbenés nélkül blicceltem végig minden eddigi utazásomat, arra gondolva, hogy a legrosszabb esetben úgy teszek, mintha valakinek a plüsse lennék. Hála a jóságos Cirmosnak, erre még nem volt szükség…

Szóval javaslom minden kedves plüss barátomnak, hogy a fentiek tükrében használják bátran és gyakrabban a sárga hernyó szolgáltatásait!

Muffin

A bejegyzés trackback címe:

https://ettimese.blog.hu/api/trackback/id/tr24284510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása