Bonzsúr!

Ma igazán szerencsésnek érezhetik magukat, kedves Olvasók, mivel kivételesen az egyik tanórámra nyerhetnek bepillantást. Gondolom, ezzel a régóta dédelgetett legszürreálisabb rémálmuk fog megvalósulni… De nyugodjanak meg, nem fogom Önöket az óravázlatommal vagy egyéb szikkadtra száradt elméleti tananyaggal terhelni. Azzal csak a diákokat fárasztom. Önök az én szemszögemből, a katedra mögül fogják látni a történéseket. Tanulságos lesz… Felkészültek? Akkor indulás!

Az első akadály – amíg eljutunk a katedráig – a diák. A diákról annyit érdemes tudni, hogy sok van belőle, nagyon hangos, és távollétében jóval gördülékenyebben menne a tanítás. Határozott fellépésünkkel – itt bevethetjük gülütekintetünket – azonban már az óra kezdetén elejét vehetjük a további zsibongásnak. Úgy 2-3 percig. Ezt az időt érdemes kihasználni arra, hogy nyugodtan beírjuk a naplóba az aznapra beteget jelentő, de otthon vígan pózolva fényképezkedő, majd a legjobban sikerült fotót a fészekbúkra kiposztoló hiányzókat. És végre el is kezdődhet az óra.

A továbbiakban azokat a mondatokat fogom összegyűjteni és nyilvánosság elé tárni, amelyek a katedra mögött állva hagyják el a csőröm a tanóra alkalmával. A tananyag helyettesítésére ezt az egyezményes jelet fogom alkalmazni: [blablabla].

"Azonnal tedd el a mobiltelefont! [blablabla] Te is! [blablabla] Na jó, akkor ahol kinyílik a napló, az felel! [név] Nem tudom, miből gondolod, hogy rád szálltam? Idén még csak harmadszor felelsz. Készültél? Nem? Akkor ez „tudjukmi”. No, haladjunk. [blablabla] Gyerekek, még meddig gondoljátok poénosnak ezt a „gólya, gólya, gilicét”? [blablabla] Szünetben megmondom, hogy mi a függőleges három betűs, de most tedd el a keresztrejtvényt! [blablabla] Jé, még egy madárlátta mobiltelefon! Na, kérem szépen! [blablabla] Gyerekek, miért érzem mindig úgy, hogy a falnak kelepelek?! [blablabla] Igen, a plüssgólyáknak is van barátnőjük. [blablabla] Neeem, nekem most nincs barátnőm. [blablabla] A sminkkészletre sincs szükség! [blablabla] Ja, hogy a fotó miatt? Na, azonnal hozzátok ki azt a fényképezőgépet! [blablabla] Neeem, én nem festem a farktollaimat. [blablabla] Gyerekek, én is tisztában vagyok vele, hogy nem könnyű komolyan venni egy plüssgólyát, de azért próbáljátok meg a hátralévő tíz percben! [blablabla] Neked is jó reggelt, Ádám! Reméljük, kipihented magad! [blablabla] Azt a kongresszust ott a hátsó sorban… igen, Titeket… ezennel feloszlatom! [blablabla] Igen, én is tudom, hogy már csak két perc van az órából. [blablabla]"

A közvetítést megszakítjuk. Kicsöngettek.

Gerzson

A bejegyzés trackback címe:

https://ettimese.blog.hu/api/trackback/id/tr123245308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása