Bonzsúr!

Kezd fokozódni a helyzet itt a Tanári-szigeteken. Ahogy elnézem a kollégáimat, úgy tűnik, mintha valamennyien felírták volna a szemhéjuk belső felületére, hogy „téli szünet”, és a legidegőrlőbb szituációkban csukott szemmel figyelmeztetik magukat, hogy hamarosan jön a megváltás.

Egy civil ember el se tudja képzelni, minek vagyunk kitéve mi, tanárok nap mint nap az iskolában. Folyamatosan meg kell küzdenünk a pedagógusokról kialakult sztereotípiákkal, mint például:

„A tanár a diákok ősi ellensége.”

Mondjuk ez igaz, én is hallottam a Rettegett Bénító Tanító legendájáról, aki évszázadokkal ezelőtt különféle mágikus bűbájokkal varázsolta magatehetetlen Csipkerózsikává, illetve -józsikává tanítványait. Állítólag még mindig kísért a szelleme unalmas, monoton órákon…

„A tanár a legszőrösebb szívű lény, aki csak létezik.”

Tulajdonképpen ezzel a megállapítással sem vitatkoznék érthető okokból.

„A tanár teljesen leterheli a diákok agyi kapacitását azzal, hogy felesleges, a mindennapi életben hasznavehetetlen tananyagot importál tonnaszámra a nebulók fejébe.”

Legalábbis ez volna a végső úti cél, de sajnos egyéb nyitva hagyott testnyílásokon (például fülön) keresztül könnyedén távozik a cucc.

„A tanár sohasem engedi meg, hogy a tanórán a diák tápanyag-bevitellel tartsa működésben szervezetét, továbbá gátat szab a tanulók anyagcsere-funkcióinak is.”

Valóban előszeretettel alkalmazzuk az „aki nem dolgozik, ne is egyék” valamint az „aki nem dolgozik, ne is pisiljék” alapelveket.

„A tanárnak nincs családja, nincsenek barátai. Viszont rengeteg szabadideje van, amit a legszívesebben arra használ, hogy a diákok dolgozatait bújja, azt kémlelve, hogy kit gáncsolhat alsóbb évfolyamba.”

Igeeeen! És ez kifejezett örömet okoz nekünk! HAHAHA! (ördögi kacaj)

„A tanár nem is ember.”

No komment…

Gerzson

A bejegyzés trackback címe:

https://ettimese.blog.hu/api/trackback/id/tr503450420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása