-etti- 2011.10.13. 12:04

Plüss-számlálás

Bonzsúr!

Tegnap egy kedves ismerősünk felvetett egy minket is érintő, aktuális témát a fészekbúkon. Úgy gondoltam, hogy elejét véve a további kérdezősködésnek, egy teljes posztot szentelek annak, hogy megosszam Önökkel, kedves Olvasóim, véleményünket a plüss-számlálásról.

Muffin barátommal ellentétben én örömmel konstatáltam, hogy hozzánk is becsengetett a népet számlálgató biztos, személyesen kézbesítve az ominózus kérdőíveket. Sajnálom szegényt, hogy amúgy hiába fáradt, mert a távozását követő öt percben Muffinnak sikerült leenni mindkét példányt. És mivel a kérdések között nem szerepelt, hogy mit fogyasztott vacsorára a népszámlálás eszmei időpontjában, úgy döntöttünk, hogy a történtek után elektronikus úton töltjük ki a kérdőíveket.

Optimistán ültem a gép elé, átérezve a pillanat emelkedettségét, hogy hiteles adatközlésemmel most én is hozzájárulhatok egy mindenkit érintő, országos ügyhöz. Aztán a 30. kérdés körül elszakadt a cérnám… Nem elég, hogy az összes létező és valaha volt – állandó, ideiglenes, bejelentett, nem bejelentett – fészkemről nyilatkoznom kell, de még arra is kíváncsiak, hogy hogyan és hány perc alatt tudok eljutni a tényleges lakóhelyemről egy bölcsődébe? Azt ne áruljam el, hogy pelenkaöltéssel van megvarrva a püspökfalatom? Ööö… Nem árulom el! 

És kérem szépen, hogy lehetséges az, hogy a kérdőíven szereplő 42 kérdésből egyetlen egy sem veti fel annak a lehetőségét, hogy a kitöltést végző személy plüss? Tudom, hogy sokszor háborgunk az esélyegyenlőség érdekében, de ez azért túlzás! Mi igenis szeretnénk nyíltan felvállalni, hogy a plüssök nemzetiségéhez tartozunk! Ez alapvető jogunk! Hát, kérdem én, ilyen pontatlanul és hiányosan megfogalmazott kérdésekkel milyen statisztikai eredményekre számíthatunk? Hogy fognak így megközelítőleg pontos képet kapni az országban élő plüsslakosságról?

Gerzson 

A bejegyzés trackback címe:

https://ettimese.blog.hu/api/trackback/id/tr483299663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása